Conditii de retur si garantie

 

 

 

 

 

Returul produselor este acceptat doar pentru persoanele fizice ce au achizitionat produse de la watchsale.ro. Pentru a beneficia de returul produselor in 14 zile calendaristice , trebuie completat formularul din footer-ul site-ului , cel tarziu in a 14-a zi calendaristica de la data ridicarii/primirii produsului. Formularele completate dupa 14 zile calendaristice nu sunt luate in considerare. De asemenea produsul trebuie sa intre in posesia noastra cel tarziu in a 15-a zi calendaristica de la data receptionarii lui.

 

Cum returnezi produsele vandute de watchsale.ro

 

Returul produselor watchsale in 2 pasi:

1.    Completezi acest formular de retur, asigurandu-te ca produsul pe care vrei sa il returnezi indeplineste conditiile de retur

 

2.    Dupa aprobarea cererii de retur, trimiteti prin curier produsul pe care doriti sa-l returnati. Nu se accepta retururi prin Posta Romana.

 

Daca ai optat pentru rambursarea sumei platite la cumparare si produsul pe care l-ai returnat indeplineste conditiile de retur, iti vom returna banii in contul specificat de tine in formularul de retur sau pe card, daca ai platit cu cardul. Banii vor fi vizibili in contul sau pe cardul tau in maxim 14 zile calendaristice.

 

Ce conditii trebuie sa indeplineasca produsele:

 

Conditii generale care se aplica tuturor produselor:


Poti returna produsele in termen de 14 de zile calendaristice din momentul in care ti-au fost livrate de curier, fie ca esti persoana fizica sau juridica. Asadar, pentru a fi luat in considerare, formularul de retur poate fi trimis cel tarziu in a 14-a zi calendaristica de la data livrarii produsului.

 

Poti returna orice produs pe care il primesti cu defect de fabricatie, in termen de 15 de zile de la data livrarii.

 

Toate produsele pe care le returnezi trebuie sa fie in aceeasi stare in care le-ai primit. Nu putem accepta produsele asupra carora au fost efectuate interventii neautorizate sau care au fost deteriorate de catre tine: au ambalajul deteriorat sau incomplet, urme de uzura sau folosire excesiva, zgarieturi, ciobituri, lovituri, socuri mecanice / electrice; de asemenea, nu putem accepta produsele care nu sunt insotite de toate accesoriile.

 

Trebuie sa returnezi produsele in ambalajul original, insotite de etichetele initiale, intacte, certificatul de garantie in original, daca a fost emis de producator/ distribuitor si toate documentele cu care ti-au fost livrate.

 

Daca produsele pe care ti le-am livrat au fost insotite de eventuale cadouri, cand returnezi produsele trebuie sa returnezi si cadourile.

 

Daca ai cumparat mai multe produse de acelasi fel si vrei sa le returnezi pe toate, doar unul dintre produse poate fi desigilat, restul de produse le putem accepta doar daca sunt sigilate.

 

Daca returnezi un produs din motive care nu ne sunt imputabile, din suma platita se vor retine 15 Lei, reprezentand taxa de transport aferenta trimiterii produsului, indiferent daca valorea produsului a fost peste 299 Lei. Facilitatea de transport gratuit nu inseamna ca noi nu platim transportul, este o promotie care-si pierde efectul in cazul acestor tip de returnari. 

 

Cutiile branduite ale ceasurilor si continutul lor sunt considerate accesorii, NU ambalaje. Lipsa lor se taxeaza cu pana la 30% din valoarea produsului.

 

Verifica mai jos care sunt conditiile specifice pe care trebuie sa le indeplineasca produsul tau.

 

Cosmetice 

 

Produsele de ingrijire personala nu vor fi acceptate la retur conform OUG34/2014.

 

 

Parfumuri

 

 

Parfumurile nu vor fi acceptate la retur conform OUG34/2014.

 

 

De retinut:

 

In cazurile in care produsele returnate prezinta ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de uzura, zgarieturi, lovituri, socuri electrice, accesorii lipsa, certificate de garantie lipsa, ne rezervam dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri o suma din valoarea produsului (valoare cu TVA), suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse. Procentul care poate fi retinut este de pana la 80%, in functie de problemele observate. 

 

Nu raspundem de eventualele daune produse pe timpul transportului. Va rugam sa verificati coletul in prezenta curierului, iar daca exista probleme privind integritatea acestuia sa faceti un proces verbal si fotografii in prezenta curierului. Orice reclamatie ulterioara nu va fi luata in considerare.

 

De asemenea, ne rezervam dreptul de a refuza acceptarea returului in situatia unor abuzuri (returnari repetate).

 

Pentru produsele achizitionate in rate fara dobanda se percepe un comision de 3.5%

Pentru produsele achizitionate cu plata cu card online se percepe un comision de 2%

Pentru produsele achizitionate plata cu cardul la sediul nostru se percepe un comision de 1%

 

Nu vor fi receptionate coletele care nu au trecut numarul de retur pe scrisoarea de transport (AWB).

 

 

Garantia ceasurilor

 

Face obiectul garantiei exclusiv mecanismul ceasului.

Nu intra sub incidenta conditiilor de garantie: cureaua, bratara, carcasa, cadranul, coroana, butoanele.

In care in care defectul reclamat nu intra sub incidenta conditiilor de garantie si se constata ca defectul afecteaza mecanismul ceasului, bunul primeste respingere de garantie.

 

Garantia nu acopera urmatoarele situatii:

a. produsele care prezinta defecte fizice precum: lovituri, crapaturi, ciobiri, componente/piese arse sau plesnite etc., etichete sau sigilii de garantie deteriorate, indepartate sau modificate;

b. produsele utilizate in conditii neadecvate (supunerea la variatii mari de temperatura si presiune, socuri mecanice, manipulare incorecta), patrunderea de lichide, metale sau alte substante in interiorul acestora;

c. defectiuni aparute ca urmare a unei manipulari si pastrari necorespunzatoare (de ex. schimbarea datei ceasului in intervalul orar 20:00 - 04:00, aplicarea de socuri, interactiunea cu detergenti, cosmetice sau produse petrochimice, pastrarea in medii cu praf, umezeala excesiva sau agenti corozivi, campuri magnetice puternice, mentinerea bateriei in stare consumata in interiorul ceasului, etc);

d. nerespectarea recomandarilor privind etanseitatea sau nerespectarea instructiunilor de utilizare;

e. deteriorari provocate de incendii sau catastrofe naturale;

f. deteriorari derivate din uzura, vechime (de ex. zgarierea sticlei, alterarile culorii sau a materialului bratarilor metalice sau curelelor produse din piele, material textil, cauciuc si alte materiale etc.);

g. orice deteriorare indiferent pe ce parte a ceasului, rezultata din folosirea anormala sau abuziva, lipsa de ingrijire, neglijenta, accidente (lovituri, izbiri, geamul spart etc), folosirea necorespunzatoare a ceasului si nerespectarea instructiunilor de utilizare, in special in ceea ce priveste depasirea limitelor de etanseitate, daca se constata ca aceste cauze au determinat defectiunea reclamata de Cumparator;

h. la ceasurile din categoria I, II si III de rezistenta la apa se constata prezenta apei in interior;

i. corodarea carcasei si a bratarii este cauzata din cauze biologice (de ex. aciditatea crescuta a transpiratiei);

j. defectiunea este cauzata de folosirea impropie, brusca sau neatenta a Bunului (coroana sau butoanele smulse, urme de lovitura pe carcasa, bratara sau curea rupta, ecran spart);

k. durata de viata a bateriei;

l. bateria consumata dupa exirarea termenului de garantie de 30 de zile calendaristice de la data emiterii facturii;

m. certificatul de garantie si factura fiscala nu sunt prezente cand se solicita service.

 

Garantia devine nula in urmatoarele situatii:

a. reclamatia nu este insotita de certificatul de garantie si factura fiscala;

b. pierderea certificatului de garantie;

c. Bunul primeste respingere de garantie.

 

Daca defectul constatat face obiectul garantiei cumparatorul are dreptul in mod gratuit la:

a. repararea produsului cumparat si inlocuirea subansamblelor mecanismului defect;

b. inlocuirea integrala a produsului cu unul identic sau similar doar in cazul in care acesta nu poate fi reparat.

 

Va reamintim ca garantia acopera doar problemele legate de functionarea necorespunzatoare sau nefunctionarea mecanismului. Alte reparatii ce nu intra sub incidenta garantiei se vor efectua contra cost, cu notificare si acordul dvs. in prealabil. Schimbarea bateriei, reglarea abaterii mecanismului sau curatarea acestuia nu sunt considerate interventii asupra mecanismului ceasului.

Intr-un interval de cel mult 30 de zile de la data cumpararii ceasului, oferim gratuit prima reglare a abaterii mecanismului ceasului, prima schimbare a bateriei ceasului si prima curatare si verificare asupra etansietatii ceasului.

 

Abateri precizie 

Abaterile maxime de la precizia de functionare a ceasurilor quartz si autoquartz (chinetic) este de +/- 20 secunde pe luna. 

Abaterile maxime de la precizia de functionare a ceasurilor mecanice manuale sau automatice sunt de la +/- 10 secunde pe zi pana la +/- 30 secunde pe zi.

 

Rezistenta la apa a ceasurilor

 

Majoritatea ceasurilor prezinta un marcaj pe carcasa sau cadran, privind rezistenta la apa. Acest marcaj poate fi exprimat in metri (m.), atmosfere (atm) sau bari (bar). Astfel:
30m = 3atm sau bar
50m = 5atm sau bar
100m =10 atm sau bar
200m =20atm sau bar
ETC…

Ceasurile marcate “Diving” sunt special construite pentru scufundari.
In unele cazuri nu este scris “Water resistant”, ci apar numai initialele W.R.
Din punct de vedere al producatorilor, marcajele de pe ceasuri se “traduc” astfel:
– fara marcaj……Udati ceasul pe riscul propriu
– water resistant(fara alta indicatie in metri)…nu este recomandat a fi udat
– water resistant 30m…..ceasul rezista la stropiri intimplatoare, ploaie, spalat pe maini
– water resistant 50m….ceasul rezista la baie, dus, inot de suprafata
– water resistant 100m…ceasul rezista la sarituri in apa si sporturi acvatice
– water resistant 200m…ceasul rezista la scufundari


In fabrica, dupa ce ceasurile au fost montate in carcase, acestea sunt introduse in camere speciale si sunt supuse la presiunile corespunzatoare inscriptionarilor. Nu detaliem acest proces, important este sa stiti ca aceste verificari se fac la presiuni statice si o temperatura constanta.

Acum, haideti sa vedem ce se intimpla in realitate;
– Punctul cel mai vulnerabil al unui ceas este coroana-cheita in termeni populari.
– In decursul purtarii ceasului, pe linga presiunile statice, pot aparea si presiuni dinamice – o chestiune destul de controversata, dar adevarata – care chiar daca nu sunt mari la un moment dat pot influenta rezistenta la apa a ceasului.
– Deasemenea, atunci cind va spalati pe maini, sapunul se depune in jurul coroanei, ajunge pe garniturile de etansare si fiind compus din granule foarte mici, poate creea drum apei spre interiorul ceasului.
– Un ceas umezit, chiar daca nu a-ti folosit sapun, va retine praful foarte usor. Si unde se depune cel mai usor? La aceeasi coroana, efectul in timp fiind uzarea garniturilor.
– Folosind ceasul in apa, datorita miscarii mainii, coroana poate fi rotita involuntar, ceea ce afecteaza deasemenea rezistenta la apa a acestuia.

– Schimbarile bruste de temperaturi sunt foarte daunatoare ceasului. Stati frumos la plaja cu ceasul pe mina, va bate soarele, ceasul se incalzeste, si dupa aceea, sa va racoriti, trageti o baia in apa rece. Ce se intimpla? Componentele ceasului au coeficienti de dilatare si contractare diferiti, la schimbarea brusca de temperatura apa isi face drum spre interiorul ceasului.

Trebuie sa spunem ca unii producatori, pe garantiile lor specifica ”Do not push the watch to the limit” ceea ce se traduce cam asa: “Nu duceti ceasul la limitele sale”.
Ceasurile pe care noi le consideram potrivite pentru folosirea lor curenta in activitati acvatice sunt ceasurile care au asa numita “Screw-on Crown”, adica coroana lor este prevazuta cu filet si ea nu poate fi actionata decit daca se defileteaza.


Ca un sfat pentru posesorii de ceasuri care au diverse marcaje, atunci cand mergeti la un ceasornicar, chiar si pentru o schimbare de baterie, solicitati dupa schimbare si un test la presiune, chiar daca va costa in plus. Acesta se face in fata Dvs.cu un aparat special si nu dureaza foarte mult. Acest test va demonstra ca ceasul a fost corect inchis si totodata va absolvi ceasornicarul de viitoarele reclamatii privind intrarea apei in ceas.


Si ca sa concluzionam, va sfatuim sa nu folositi ceasurile in apa, mai ales timp indelungat, si trebuie sa fiti constienti ca puteti strica ceasul si ca riscul va apartine.
 

Ghidul tau autentic de shopping. Aplicatii web, aplicatii custom, magazine on-line, promovare seo. Viziteaza site-ul Watchsale.ro pe ShopMania